domingo, 13 de septiembre de 2009

Вино от рози и Вино от виолетки

Виното от рози се приготвя с листа от розов цвят, почистени от бялата част в основата си, "бутилирани" с вино и оставени да отлежат около седмица. Полученото вино се прецежда и се "бутилира" по същия начин с нови листа от розови цветове и тази операция се потретва, след което виното се прецежда и "бутилира" за консумиране, смесено с мед.

Използваните розови цветове трябва да са здрави, непопарвани от роса и добре почистени! (И, после, да ни разправят, че анадолците ни научили да да берем маслодайна роза и да правим розово масло!)

По съвсем същия начин се приготвя и виното от виолетки, ползвайки цветове от виолетки, вместо рози.

Мдааа, тези рецепти съвсем ми изясняват откъде ни е хрумнало да правим сладко от рози, конфитюр от виолетки... пълнени "женски" цветове от тиква!

No hay comentarios:

Publicar un comentario