Виното от рози се приготвя с листа от розов цвят, почистени от бялата част в основата си, "бутилирани" с вино и оставени да отлежат около седмица. Полученото вино се прецежда и се "бутилира" по същия начин с нови листа от розови цветове и тази операция се потретва, след което виното се прецежда и "бутилира" за консумиране, смесено с мед.
Използваните розови цветове трябва да са здрави, непопарвани от роса и добре почистени! (И, после, да ни разправят, че анадолците ни научили да да берем маслодайна роза и да правим розово масло!)
По съвсем същия начин се приготвя и виното от виолетки, ползвайки цветове от виолетки, вместо рози.
Мдааа, тези рецепти съвсем ми изясняват откъде ни е хрумнало да правим сладко от рози, конфитюр от виолетки... пълнени "женски" цветове от тиква!
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario